Belfius Ieper Trail loopt dwars door Lakenhalle

De deelnemers aan de stadsloop Ieper Trail zullen dwars door het bankkantoor van Belfius en door de Lakenhalle lopen. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt.
Op 16 oktober vindt de tweede editie van de Ieper Trail plaats. Vorig jaar waren er 1.200 deelnemers, veel meer dan verwacht. De organisatoren mikken dit jaar nog hoger. “Dit jaar gaan we resoluut voor 2.000 deelnemers”, aldus organisator Bart Callens. Het event heeft een nieuwe hoofdsponsor en werd omgedoopt tot Belfius Ieper Trail. “Vorig jaar liep het parcours langs 28 locaties. Toen liepen we onder meer door de Sint-Maartenskathedraal, maar deze keer hebben wij van het stadsbestuur de toelating gekregen om uitgebreid gebruik te maken van de Lakenhalle. Verder lopen we ook dwars door de kantoren van Belfius en de gebouwen van het JOC. En net zoals bij de eerste editie voorzien we een individuele tijdsopname per deelnemer, maar uit veiligheidsoverwegingen komt er geen wedstrijd.”

En ook dit jaar gaat een wezenlijk deel van de opbrengst naar het goede doel, met name vzw Op ‘t Spoor, die voedselbedeling organiseert voor minderbedeelden en vzw Matthijs, het therapeutisch kinderdagverblijf. (DCH)

bron: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-ieper/belfius-ieper-trail-loopt-dwars-door-lakenhalle-a2625291/