Tweede editie van Ieper Trail zoekt nieuwe lokaties op

Sinds de beslissing werd genomen om een tweede editie van de Ieper Trail te houden, draait de organisatie alweer op volle toeren. In eerste instantie gaat het dan om het zoeken van sponsors en locaties voor het vernieuwde parcours. In 2015 konden de organisatoren rekenen op steun van KBC als naamsponsor. Omdat de impact van de 1e Ieper Trail in 2015 veel groter uitviel dan verwacht (ze moesten de inschrijvingen stoppen op 1200, terwijl ze zelf in eerste instantie gemikt hadden op 300 à 400 deelnemers), moeten ze ook nu grootschaliger durven denken. Ieper Trail 2016 gaat dan ook resoluut voor 2000 deelnemers. Voor KBC was het onmogelijk om mee te gaan in dit grotere verhaal. De organisatoren stelden op maandag 22 februari 2016 hun nieuwe naam- en hoofdsponsor voor: Belfius Regio Westhoek.

Voorzitter Bart Callens: “Aan de andere kant van het financiële spectrum kozen we ervoor om verder in zee te gaan met de voedselbedeling vzw Op’t Spoor als goede doel. Zij ontvangen elke week een 120-tal gezinnen waaraan zij voedsel bedelen. Daarnaast kozen we voor nog een Ieperse organisatie om een deel van onze opbrengst aan te schenken, namelijk vzw Mathijs. In 2015 konden we 2000 euro schenken aan het goede doel, we zijn ervan overtuigd dat we opnieuw een wezenlijk deel van onze opbrengst aan beide goede doelen kunnen schenken.”

Hij vervolgt: “Voor de organisatie zelf gaan we verder op de ingeslagen weg: het lopen dwars door onze mooie stad staat voorop. De Ieper Trail 2016 is een sportieve uitdaging die de deelnemers ook leidt langs vergeten steegjes of te ontdekken gebouwen. We proberen ons parcours grondig te vernieuwen, zodat we onze deelnemers opnieuw kunnen verrassen. Ook de animatie zal zo veel mogelijk in een nieuw jasje gestoken worden. Naast het sportieve staat ook de beleving voorop!”

Lieven Calis namens de organisatie: “We kunnen op dit moment al enkele lokaties vrijgeven: door de verhuizing van de stadsdiensten kregen we van het stadsbestuur de toelating om uitgebreid gebruik te maken van de Lakenhallen. Andere locaties zullen we in de komende maanden met mondjesmaat vrijgeven. Eigenaars van locaties kunnen ons nog steeds contacteren om in het parcours opgenomen te worden. Andere nieuwe lokaties zijn onder andere: Oud Stadhuis, JOC Ieper, voedselbedeling vzw Op ‘t Spoor, Het Perron en de kantoren van Belfius. Het parcours blijft ± 8,5 kilometer lang. Er gebeurt een tijdsopneming voor elke deelnemer, maar Ieper Trail is geen wedstrijd. Ook dit jaar rekenen we op ongeveer 180 vrijwilligers om de organisatie in goede banen te leiden.”

Wie geïnteresseerd is om aan de Belfius Ieper Trail op 16/10/2016 deel te nemen, houdt het best de website www.iepertrail.be en de facebook-pagina in de gaten. De inschrijvingen worden geopend vanaf 1 april 2016.

Op de foto zien we vooraan Bart Callens (links) en Lieven Calis van Ieper Trail. Achter hen de mensen van Belfius, vzw Op ‘t Spoor en vzw Mathijs.

bron: http://www.westhoek.be/nieuws/55109/tweede-editie-van-ieper-trail-zoekt-nieuwe-lokaties-op